“In the right light, at the right time, everything is extraordinary.”

― Aaron Rose

Over C.Light.Wise

C.Light.Wise deelt kennis en passie, inspireert, ontwikkelt lichtconcepten en maakt lichtontwerpen voor binnen- en buitenruimtes.
Met een nieuwsgierige blik ga ik in ontwerpwerk op zoek naar de koppeling van esthetiek en functionaliteit. Vorm, kleur, materialisatie, omgeving en gebruik van de ruimte zullen telkens anders zijn wat maakt dat iedere ruimte uniek is.
Ik ben ervan overtuigd dat de beste ontwerpen en oplossingen ontstaan uit kennis, een open geest en de moed om samen te werken.

Een goed lichtbeeld dat afgestemd is op de ruimte en gebruiker vraagt daarom om een specialistische, toegespitste aanpak. Hiervoor is het van belang verschillende ontwerpfases te doorlopen. Om het ontwerp te waarborgen in het eindresultaat werk ik als onafhankelijk lichtontwerper nauw samen met mijn opdrachtgevers, projectteams en uitvoerders.

Wil je meer weten over mijn werkwijzen? Klik hieronder door naar het Licht-aanbod of neem direct contact op.

Havenkom Almere Haven op de shortlist voor de [d]arc awards!

YES! Ik ben super blij en vereerd dat dit project, Havenkom in Almere Haven, op de shortlist staat voor de [d]arc awards!
IN 2023 – SPACES: HIGH BUDGET
De enige lighting design awards waar onafhankelijk ontwerpers de winnaars bepalen!
Dus…
Een vriendelijke shoutout naar alle onafhankelijke lichtontwerpers, lichtkunstenaars, interieurontwerpers, architecten, productontwerpers, ontwerpers: Laat jouw stem het verschil maken!

Wil je meer weten over het project? Kijk dan hier (EN).

Bedankt voor het stemmen en het delen van je passie voor licht!

‘Take notice of what light does – to everything’ | Tess Guinery

Inspiratie is echt overal te vinden, soms valt ons oog er zó op dat het ons raakt. Dat kan zijn in de alledaagse dingen, op de meest onverwachte momenten en juist op de plekken die je er voor uitzoekt. We vinden het mooi of voelen juist afkeer, het daagt uit om er over na te denken. Daar groeit inspiratie.

Klik door om een pagina met beelden te zien die mij als ontwerper inspireren.

Randstadrailhalte Stadhuis

Zoetermeer

Het lichtontwerp voor Randstadrailhalte ‘Stadhuis’ laat de ruimte spreken en geeft een helder overzicht en een logische opmaat naar het bovengelegen Stadhuisplein. Vormgeving en lichtkleur zijn afgestemd op de beweging van de gebruiker.

Realisatie: 2019

Meer weten? Neem contact op.

Architect: Common Affairs
Lichtberekeningen: PCO infra

Markt en centrum

Zeist

Samen met Noorderlichtadvies en Vormgeving heeft C.Light.Wise het lichtontwerp gemaakt voor de Markt, Emmaplein en directe omgeving. De lichtuitingen, bijzondere masten en het accentueren van architectuur brengt het samen tot een herkenbaar gebied.

Realisatie: 2020

Meer weten? Neem contact op.

Havenkom

Almere Haven

Van de Sluiskade tot en met de Brink wordt Almere Haven voorzien van nieuwe masten en verlichting. In de Havenkom gaat het lichtontwerp samen met het ruimtelijk ontwerp van HOSPER en geleidt u vervolgens verder het centrum in naar de grachten en pleinen. Het licht zorgt voor een herkenbare sfeervolle uitstraling.

Realisatie: 2022-2023

Meer weten? Neem contact op.

Lichtberekeningen: Noorderlichtadvies en Vormgeving

Cadenza

Zoetermeer

Aan de oostkant van het Stadshart van Zoetermeer is het gebied Cadenza te vinden. Het ontwerp van Cadenza zorgt ervoor dat dit gebied ‘the place to be’ in Zoetermeer is wat betreft horeca en leisure. In opdracht van projectontwikkelaar Synchroon heeft C.Light.Wise het lichtontwerp gemaakt.

Realisatie: 2017

Meer weten? Neem contact op.

Paleis van Justitie

Arnhem

C.Light.Wise heeft samen met Noorderlichtadvies en Vormgeving een lichtontwerp gemaakt voor de entree, raadzalen, multifunctionele ruimtes, wachtruimtes en gangen van het Paleis van Justitie in Arnhem.

Realisatie: 2022

Meer weten? Neem contact op.

Foto’s: Vormbeeldig
Distributeur: Qcat lighting
Installatie: Hollander Techniek

Stadhuisplein

Zoetermeer

De levendigheid en activiteit op het Stadhuisplein wordt ondersteund met speelse masten en een energiek lichtontwerp. Verkeer en voetganger weet de weg te vinden. Ingangen naar onder gelegen halte worden logischerwijs door licht geleid.

Realisatie: 2019

Meer weten? Neem contact op.

Architect: Common Affairs
Lichtberekeningen: PCO infra