Over Carlijn

Waarom ik lichtontwerper ben

Tijdens de studie Interior Architecture aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht heb ik veel geleerd over ruimte, vorm, kleur, materiaal en bouwkunst maar ook over het verschil tussen kijken en zien.
Een studiejaar in Florence, Italië, heeft de fascinatie voor licht aangewakkerd. In het overgrote deel van (schilder)kunst en architectuur is licht een onmiskenbaar element. Het samenspel van licht en ruimte is hier bijna magisch.
Gedurende mijn stageperiode bij een architectenbureau werden er voor enkele projecten lichtontwerpers ingezet om het totaalbeeld kloppend te maken. Die schakel maakte het voor mij af. Er kan immers nog zo’n fantastisch ontwerp gemaakt zijn, zonder licht is het niet zichtbaar.

Sinds december 2012 ben ik zelfstandig lichtontwerper en kan ik mijn passie voor ruimte, licht, schaduw, vormgeving en communicatie bundelen en dit vol enthousiasme inzetten in projecten waar een lichtontwerp onmisbaar is.
In 2016 heb ik de Master ‘Architectural Lighting and Design Management’ afgerond aan Hochschule Wismar in Duitsland.
Ik ondersteun Women In Lighting als ambassadeur voor Nederland omdat ik er blij van word mijn passie voor en kennis over licht te delen en om de zichtbaarheid van vrouwen in deze branche te vergroten

Carlijn

Missie

Lichtontwerp is een vak, samenwerking een must.
Hiervoor zullen we gewoontes en verwachtingen onder de loep moeten nemen, verandering inzetten en moed tonen om samen te werken.

Visie

Licht is een wonderlijk verschijnsel. Het vermogen om licht op ontelbare manieren te ervaren leert ons dat we lichtontwerp vanuit diverse perspectieven moeten benaderen.

In gesprek met